2011. október 11., kedd

Kantoni csirke

Nem, a kínai ételek iránti imádatom nem szünt meg... Egyszerűen csak az elmúlt időszakban nem igazán jutott eszembe kínait főzni. A terhesség alatt ha csak rágondoltam ezekre az ételekre rosszul voltam (de hát akkoriban nem sok mindent tudtam megenni) és azóta valahogy még nem mertem vele újra megpróbálkozni.
Tegnap mégis rászántam magam és úgy döntöttem, ez a nagyon egyszerű csirkés étel csak nem foghat ki rajtam! Szerencsére tényleg nem lett baj belőle és olyan jól esett, hogy majdnem az egészet sikerült megennem egyedül ^-^
Ezen felbátorodva, újra főzöm a kínai kajákat! ^-^


Hozzávalók: ½ kg csirke (vékony csíkokra vágva), 2 evőkanál paradicsompüré (vagy ½ dl ketchup, ekkor az ecet és a víz elhagyható), kevés víz, 1 vöröshagyma (nagy kockákra vágva), 1 teáskanál gyömbérpaszta, 1 teáskanál 5 fűszerkeverék, 1 evőkanál kínai ecet, olaj

Elkészítés:
1. A hagyma darabokat olajon enyhén megpirítjuk, hogy még ropogósak maradjanak, majd hozzáadjuk a húst és megsütjük.
2. Hozzáadjuk a gyömbért, az 5 fűszerkeveréket, a paradicsompürét, a kínai ecetet, kevés vízzel felöntjük és jól összefőzzük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...