2012. február 22., szerda

5 fűszerkeverékes sült csirkecombok

Sajnos sok minden távol tartott az elmúlt időszakban a géptől, de szeretném, ha legalább utólag felkerülne ez a Ching He-Huang étel, ami nálunk a kínai új év alkalmából került az asztalra.



Hozzávalók: 3 pár csirkecomb bőrével (lehet alsó, felső is, de akár csirkeszárny is)
Pácoláshoz: 2 evőkanál mogyoróolaj, 6 kiskanál fokhagymapüré, 4 evőkanál gyömbérpüré, 2 evőkanál kínai rizsecet, 4 evőkanál világos szójaszósz, 4 evőkanál 5 fűszerkeverék, 4 evőkanál méz
Elkészítés:
1. A pácoláshoz szükséges anyagokat keverjük össze egy nagy tálban, forgassuk meg benne a csirkecombokat, takarjuk le az edényt és amilyen sokáig csak tudjuk (de legalább fél óráig), hagyjuk hűtőben pácolódni.
2. Sütőt nagy lángon melegítsük elő, majd a combokat tegyük tepsibe, locsoljuk meg a páclével és süssük, míg a hús megsül, és a bőre jó ropogós nem lesz. Időnként locsoljuk meg a páclével.

Köretként Ching He-Huang édesburgonyás rizse készült el.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...