2012. március 10., szombat

Édes sült csirkecombok

Az utóbbi időben rákaptam a sütőben sütésre.
Persze szoktam használni a sütőt, de húst nem nagyon sütök benne, ez inkább L-re hárul ^_^
Az elmúlt időszakban, még is kezdem felfedezni a sült húsokban rejlő végtelen variáció lehetőségeket.
Íme egy újabb példa erre:


Hozzávalók: 1 kg csirkecomb bőrével, 4-5 evőkanál BBQ szósz, 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál méz, 1-2 evőkanál pirospaprika, 2-3 kiskanál fokhagymapüré, 1-2 kiskanál chillipor, édesköménypor, bors, só, majoránna, petrezselyem, oregáno, 2 evőkanál olaj,

Elkészítés:
1. A hozzávalókat jól keverjük össze egy nagy tálban, majd tegyük bele a csirkecombokat és jól forgassuk át. Takarjuk le és hűtőben pihentessük minimum 1 órát.
2. Sütőt nagy lángon melegítsük elő, majd a combokat tegyük tepsibe, locsoljuk meg a páclével és süssük, míg a hús megsül, és a bőre jó ropogós nem lesz. Időnként locsoljuk meg a páclével.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...