2012. április 3., kedd

Jambalaya

Újabb recept a rizs imádat jegyében ^_^
Csak, hogy lássuk, a rizs egyáltalán nem unalmas étel!!!


Hozzávalók: paprikás szárazkolbász (kis kockákra vágva), 1 pár csirkemell filé (apró kockákra vágva), 1-2 vöröshagyma (kockákra vágva), 2-3 szál zellerszár (darabolva), 1 kaliforniai paprika (kockázva), 2-3 kiskanál fokhagymapüré, basmati rizs, 400 g darabolt paradicsomkonzerv, 1 leveskocka, bors, 2-3 (vagy ízlés szerint) kiskanál chilli püré, petrezselyem,

Elkészítés:
1. Melegítsünk wokot, majd tegyük bele a kolbászt és 3 percig pirítsuk, hogy az összes zsír kisüljön belőle. Ezután adjuk hozzá a csirkekockákat (ha szükséges egy kevés olajat) és pár percig pirítsuk együtt.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát, vöröshagymát, zellerszárat, paprikát, majd pirítsuk az egészet 2-3 percig.
3. Szórjuk bele a rizst, dobjuk bele a leveskockát, majd a paradicsomkonzervvel öntsük fel az egészet. Ízesítsük borssal, chilli pürével, és folyamatosan kevergetve, kis adagokban adjunk hozzá vizet és főzzük míg a rizs megpuhul (de az étel maradjon egy kicsit nedves, ragacsos, ne legyen száraz).
4. Tetejét petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...