Csak, hogy lássuk, a rizs egyáltalán nem unalmas étel!!!
Hozzávalók: paprikás szárazkolbász (kis kockákra vágva), 1 pár csirkemell filé (apró kockákra vágva), 1-2 vöröshagyma (kockákra vágva), 2-3 szál zellerszár (darabolva), 1 kaliforniai paprika (kockázva), 2-3 kiskanál fokhagymapüré, basmati rizs, 400 g darabolt paradicsomkonzerv, 1 leveskocka, bors, 2-3 (vagy ízlés szerint) kiskanál chilli püré, petrezselyem,
Elkészítés:
1.
Melegítsünk wokot, majd tegyük bele a kolbászt
és 3 percig pirítsuk, hogy az összes zsír
kisüljön belőle. Ezután adjuk hozzá a
csirkekockákat (ha szükséges egy kevés
olajat) és pár percig pirítsuk együtt.
2.
Adjuk hozzá a fokhagymát, vöröshagymát,
zellerszárat, paprikát, majd pirítsuk az egészet
2-3 percig.
3.
Szórjuk bele a rizst, dobjuk bele a leveskockát, majd a
paradicsomkonzervvel öntsük fel az egészet.
Ízesítsük borssal, chilli pürével, és
folyamatosan kevergetve, kis adagokban adjunk hozzá vizet és
főzzük míg a rizs megpuhul (de az étel maradjon egy kicsit nedves, ragacsos, ne legyen száraz).
4.
Tetejét petrezselyemmel megszórva kínáljuk.