2010. április 13., kedd

Tavaszi tekercs töltelék 1.

Végre itt a tavasz! (Mostmár nálunk is, pedig még 1-2 hete a hó is esett!) Süt a nap, illatoznak a virágok, és a kertekben pompáznak a finomabbnál finomabb zöldségek. Mi mást is csinálhatnánk, mint Tavaszi tekercset! ^-^ Sok-sok friss, finom, ropogós zöldséggel. Azt szeretem ebben az ételben, hogy rettentően változatos (akárcsak a pizza ^-^). Tölthető csak zöldséggel, vagy hússal, akár rizzsel vegyítve is. A variációk lehetősége végtelen. Íme a tegnapi változatom (mennyisége nem írok, mert mindenkinek az ízlésére bízom, és természetesen a tészta mennyiségétől is függ):


Hozzávalók: csirkehús, garnélarák, újhagyma, káposzta, kukorica, gomba, sárgarépa, szójababcsira, fokhagyma, olaj, (minden a lehető legvékonyabb csíkokra vagy kisebb darabokra szeletelve, akár robotgépet is használhatunk, még gyorsabb)
Ízesítők: csirkeleves vagy víz, só, bors, oyster szósz, 5 fűszer keverék
Egyéb hozzávalók: 1 rész kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt (ez sajnos nem helyettesíthető semmiféle más liszttel!!! ha beszereztük és összekevertük menten rá jövünk, miért is) 1 rész vízzel elkeverve, olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. Wokot melegítünk, kevés olajat öntünk bele. Ha az olaj elég meleg, bele tesszük a fokhagymát, majd a csirkét és jól átpirítjuk. Utánna hozzá adjuk a rákot, 1-2 percig tovább pirítjuk.
2. Most hozzáadjuk a zöldségeket, pirítjuk rövid ideig, szükségét érezzük, kevés levessel vagy vízzel felöntjük, majd letakarjuk az edényt, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Hozzáadjuk az ízesítőket, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
3. A tészta szélét, körben kenjük be a kukoricalisztes vízzel (ettől fog a tészta összeragadni). 1-2 evőkanálnyi adagot szedjünk a töltelékből a tészta szélére, hajtsuk fel a két szélét és tekerjük fel.
4. Bő, forrő olajban süssük ki.

Egy kis segítség a tészta feltekeréséhez:

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...