Hozzávalók: csirkehús, garnélarák, újhagyma, káposzta, kukorica, gomba, sárgarépa, szójababcsira, fokhagyma, olaj, (minden a lehető legvékonyabb csíkokra vagy kisebb darabokra szeletelve, akár robotgépet is használhatunk, még gyorsabb)
Ízesítők: csirkeleves vagy víz, só, bors, oyster szósz, 5 fűszer keverék
Egyéb hozzávalók: 1 rész kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt (ez sajnos nem helyettesíthető semmiféle más liszttel!!! ha beszereztük és összekevertük menten rá jövünk, miért is) 1 rész vízzel elkeverve, olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Wokot melegítünk, kevés olajat öntünk bele. Ha az olaj elég meleg, bele tesszük a fokhagymát, majd a csirkét és jól átpirítjuk. Utánna hozzá adjuk a rákot, 1-2 percig tovább pirítjuk.
2. Most hozzáadjuk a zöldségeket, pirítjuk rövid ideig, szükségét érezzük, kevés levessel vagy vízzel felöntjük, majd letakarjuk az edényt, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Hozzáadjuk az ízesítőket, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
3. A tészta szélét, körben kenjük be a kukoricalisztes vízzel (ettől fog a tészta összeragadni). 1-2 evőkanálnyi adagot szedjünk a töltelékből a tészta szélére, hajtsuk fel a két szélét és tekerjük fel.
4. Bő, forrő olajban süssük ki.
Egy kis segítség a tészta feltekeréséhez:
Köszi a segítő rajzott, sokat segített!
VálaszTörlés