2011. szeptember 25., vasárnap

Fűszeres sült burgonya


Már elég rég volt étel bejegyzésem, ezért éppen itt az ideje... 
Egy egyszerű, nem túl sok macerát igénylő, de nagyon finom köretet írok le:



Hozzávalók: burgonya, olívaolaj, chilli por, pirospaprika, édeskömény, koriander, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma (apróra vágva), 1-2 vöröshagyma (félkarikákra vágva),

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázon 6-os). A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk hosszában 4 szeletre és tegyük fel vízben főni 5-10 percre.
2. Ezután öntsük le a vizet róla, majd locsoljuk meg olívaolajjal és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól forgassuk össze, hogy a burgonyát mindenhol érjék a fűszerek.
3. Tegyük egy tepsibe, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, majd süssük 30-40 percig vagy amíg a burgonya ropogós nem lesz.
4. Fogyasztásnál szórjuk meg friss korianderrel és tetejére tehetünk tejfölt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...