2011. november 13., vasárnap

Zöldséges bolognai tészta

Mióta megszületett a kislányom (és persze, mert még szopik), igyekszem egészségesebben főzni. Új elhatározásom, hogy minden héten legalább 1x zöldség napot tartok (sajnos ezzel párom nem lakik jól, Ő nagyon igényli a húst), és azonkívül is igyekszem több zöldséget, gyümölcsöt enni. Ennek az elhatározásomnak köszönhető ez az étel is:


Hozzávalók: 1 sárgarépa (apró kockákra vágva), 1 vöröshagyma (félkarikákra vágva), 1 konzerv zöldborsó, 1 konzerv darabolt paradicsom, 2-3 gomba (vékony szeletekre vágva), olaj, bors, oreganó, bazsalikom, 2 kiskanál fokhagymapüré,

Elkészítés:
1. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, majd jól felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sárgarépát. Ha a répa már kezd puhulni, adjuk hozzá a gombát, borsót és főzzük tovább, míg a gomba is átsül.
2. Öntsük hozzá a paradicsomszósz, fűszerezzük, és főzzük kb. 10 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
3. Főtt tésztával kínáljuk, tetejére ricotta- vagy krémsajtot tegyünk, de bármilyen reszelt sajttal is finom.

Tipp: borsó helyett készíthetjük lencsével is, de előtte való estére ne felejtsük vízbe áztatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...