2011. november 26., szombat

Ricottás sült tészta

Múltkor párom 1 nagy doboz paradicsommal állított be. Rettentően örültem neki, mert imádom a paradicsomot. Az elmúlt héten szinte minden ételbe került paradicsom, ennek köszönhetően. 
Ez az étel nem újdonság nálunk, viszont nagyon egyszerű és nagyon finom:


Hozzávalók: 1 doboz ricotta, 1 csomag penne tészta (kifőzve), 3-4 paradicsom (karikákra vágva), 1-2 vöröshagyma (apróra vágva), 1-2 teáskanál fokhagymapaszta, oreganó, bazsalikom, bors, só, reszelt sajt, sonka vagy bacon szalonna (kockákra vágva), kevés olaj és tej vagy tejszín,

Elkészítés:
1. Kevés olajban megpirítjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a hagymát és kicsit megpároljuk.
2. Az olajos sonkát összekeverjük a tésztával, egy kivajazott tepsibe öntjük, rátesszük a paradicsomot.
3. A ricottához keverünk egy kevés tejet, a fokhagymát, oreganót, bazsalikomot, borsot és a paradicsom tetejére öntjük.
4. Előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a már kikapcsolt, de még meleg sütőben hagyjuk, míg a sajt megolvad a tetején.


Tipp: a sonka vagy bacon elhagyásával remek köretként, vagy vegetáriánusételként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...