2011. december 26., hétfő

Karácsonyi édesburgonya leves

Először is minden kedves Olvasómnak:
Nagyon-nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok!

És mi mással is ajándékozhatnék meg mindenkit, mint egy finom recepttel!


Hozzávalók: 1 kg édesburgonya, kb. 1 liter zöldségleves (akár kockából), bors, só, petrezselyem, olívaolaj,
Elkészítés:
1. Melegítsük elő nagy lángon a sütőt. Pucoljuk meg az édesburgonyát, vágjuk kisebb darabokra, tegyük tepsibe és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A tepsit tegyük a sütőbe és minimum 30 percig süssük (vagy amíg jól megpuhul a krumplink).
2. A kész burgonyát szedjük át egy lábasba, adjuk hozzá a levest és turmixoljuk össze az egészet, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Kicsit forraljuk össze az egészet.

Tipp: Kevés tejszínt turmixoljunk össze kéksajttal és ezzel locsoljuk meg a levest, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel (ez nekem most sajnos pont elfogyott...), így még különlegesebb lesz!

2 megjegyzés:

  1. A technika ördöge eldugta ezt a bejegyzésed, csak ma jelent meg. Így a karácsonyi jókívánságod viszonzása már nem aktuális.
    A krémlevesed viszont jól sikerült.

    VálaszTörlés
  2. Ilyesmi sajnos elő szokott fordulni...
    Viszont örülök, hogy a leves legalább tetszik! ^_^

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...