2010. június 2., szerda

Szecsuáni csirke

Ahogy nálunk, úgy a kínaiaknál is, az ételek nevében szereplő helyiség, vagy tartomány név, az étel típusára utal. Így a szecsuáni például azt jelzi, hogy az étel nagyon csípős.


Hozzávalók: 1/2 kg csirkehús (vékony csíkokra vagy nagyobb kockákra vágva), 2 evőkanál kukoricaliszt 4 evőkanál vízzel elkeverve, 2 vöröshagyma (nagy kockákra vágva), 3-4 teásknaál chilipaszta, 3-4 teáskanál cukor, 1 evőkanál kukoricaliszt 10 evőkanál vízzel elkeverve, 1 sárgarépa (vékony csíkokra vágva), bambuszrügy (vékony csíkokra vágva), 1-2 evőkanál rizsecet, 1 evőkanál világos szójaszósz, bors, olaj

Elkészítés:
1. A 4 evőkanál vízben elkevert 2 evőkanál kukoricaliszthez adjuk a húst, majd 20 percig hűtőben állni hagyjuk.
2. Wokot melegítünk, bele öntünk egy kevés olajat, majd ha elég forró, hozzáadjuk a húst, 2-3 perc alatt átpirítjuk.
3. Rádobjuk a hagymát, bambuszrügyet, sárgarépát, átpirítjuk, majd hozzáadjuk a chillipasztát, cukrot, világos szójaszószt, rizsecetet, borsot és a 10 evőkanál vízzel elkevert 1 evőkanál kukoricalisztet és jól összeforraljuk.
4. Ízlés szerint sózzuk, ha nem elég sűrű a szósz, vízzel elkevert kukoricalisztet adjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...