2010. június 1., kedd

Uborka májjal

Szeretem a májat. Egyik kedvenc alapanyagom. Ezt az ételt pedig kifejezetten nagyon szeretem, a frissesége miatt.


Hozzávalók: 1/2 kígyóuborka vagy cukkíni (kockákra vágva), 1/2 kg máj (kockákra vágva), 1 evőkanál rizsecet vagy balzsamecet, 1 vöröshagyma (nagyobb kockákra vágva), 3 teáskanál fokhagymapüré, 1-2 teáskanál chillipaszta, 1-2 teáskanál sötét szójaszósz, cukor, só, mogyoróolaj

Elkészítés:
1. Keverjük össze az ecetet, 1 csipet cukrot és áztassuk bele az uborkát. Hagyjuk hűtőben állni főzésig.
2. Melegítsük wokban az olajat, tegyük bele a fokhagymapürét és a hagymát, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a májat és pirítsuk 2-3 percig.
3. Adjuk hozzá az uborkát, chillit, a szójaszószt, ízesítsük cukorral, sóval és jól főzzük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...