2010. augusztus 12., csütörtök

Rakott burgonya (kicsit másképp)

Persze, hogy másképp! Minden egy kicsit másképp van!
Valaki így csinálja, valaki úgy... A gulyás levest is mindenki másképp csinálja, a saját ízléséhez formálja. Ezért írom le, ahogy anyukámtól ellestem, és egy kicsit még én is variáltam rajta (anyu eredetileg nem sütőben, hanem tűzhelyen sütötte).
Mennyiséget nem írok, mert ezt inkább döntse el mindenki magának (igazából én is csak úgy tudom, hogy mindig ugyan abban a jénaiban sütöm és mindig ugyan azt a lábast rakom tele krumplival ^-^).

 
Hozzávalók: burgonya, tojás, 1 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva), zsír- vagy bacon szalonna (kockákra vágva), 2 nagy doboz tejföl, bors, kevés vaj, reszelt sajt

Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, vízben puhára, a tojást keményre főzzük, majd karikákra vágjuk.
2. A szalonnát átpirítjuk, tányérra szedjük, majd a megmaradt zsírban a hagymát is puhára sütjük.
3. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal, majd betakarjuk a burgonya karikák felével. Erre jön a tojás, a szalonna, a hagyma, majd az egyik doboz tejföl. Kicsit borsozzuk, táterítjük a maradék burgonyát, tetejére pedig a másik doboz tejföl kerül.
4. Sütőben közepes hőfokon 10-15 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és addig hagyjuk még a sütőben, míg a sajt szépen megolvad a tetején.

Tipp: a hagyma és a szalonna elhagyásával kitűnő köretet kapunk (Francia rakott burgonya).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...