2010. augusztus 29., vasárnap

Tartármártás

Emlékszem gyerekkoromból, anyukám egyszer megpróbált csinálni házilag majonézt. Hát ez annyi ideig tartott, hogy úgy döntött, maradunk a késznél. Erre visszaemlékezve, mikor L először mondta nekem, hogy csinál majonézt, rögtön tiltakozásba kezdtem, hogy az nagyon sok idő és inkább ne vesződjön vele. Csak mosolygott és azt mondta: "Majd meglátod!". Végül meg is láttam, hogy tényleg nem olyan hosszú idő!


Hozzávalók: 2 tojássárgája, 3-4 evőkanál mustár, olaj, cukor, bors, fehérbor vagy csemegeuborka lé, só, tejföl

Elkészítés:
1. Egy edényben a tojássárgájához adjuk a mustárt és jól összekeverjük.
2. Ezután az olajat keverjük hozzá óvatosan, hogy a mustáros tojásos massza fokozatosan felvegye az olajat.
3. Végül ízesítjük fehérborral vagy csemegeuborka levével, sóval, borssal, cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt.

Tipp: ha kihagyjuk a tejfölt, borsot, fehérbort vagy uborkalét, nagyon finom majonézt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...