2010. augusztus 3., kedd

Rák és kukorica leves

Ismét egy könnyed, nyári étel receptjével jelentkezem. Egyszerű és tényleg nagyon könnyű ^-^


Hozzávalók: 1 liter víz, 1 doboz kukoricakonzerv, 10-15 dkg koktélrák, 3 evőkanál kukoricaliszt elkeverve 3 evőkanál vízzel, 1-2 egész tojás (felverve), só, bors, koriander, snidling

Elkészítés:
1. Tegyük fel a vizet egy lábasban a tűzre. Ha forr a víz, adjuk hozzá a kukoricát és a rákot, 2-3 percig hagyjuk főni.
2. Adjuk hozzá a kukoricalisztes vizet, majd lassan csurgatva a tojást, miközben a levest folyamatosan keverjük.
3. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük korianderrel, majd hagyjuk kb. 10 percig rotyogni.
4. Tálalásnál szórjuk meg a tetejét snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...