2010. augusztus 4., szerda

Szecsuáni stílusú csirke és paprika

Újabb finom, zöldséges étel receptjét írom le, ami csak enyhén csípős.


 
Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell (kockákra vágva), 2 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál kínai ecet, 1 kaliforniai paprika (csíkokra vágva), 1 sárgarépa (vékony csíkokra vágva), víz, olaj
Páchoz: 1 evőkanál szójaszósz, chillipor

Elkészítés:
1. A páchoz szükséges anyagokat összekeverjük egy edényben, majd hozzáadjuk a hús kockákat és letakarva kb. 30 percig állni hagyjuk, hűtőben.
2. Keverjük össze a szójaszószt, ecetet, kukoricalisztet egy kevés vízzel és tegyük félre.
3. Melegítsünk wokot, majd öntsnk bele kevés olajat, öntsük hozzá a húst a páclével együtt, 2-3 percig pirítsuk. Sedjük ki papírtörlőre és tegyük félre.
4. Ha nagyon kevés az olaj adjunk hozzá még egy keveset, majd tegyük bele a paprikát és a répát és pár percig pirítsuk. (Kicsit puhuljon a répa, de még ropogós maradjon.)
5. Tegyük vissza a húst, adjuk hozzá a szójaszószos, ecetes, kukoricalisztes vizet és jól forraljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...