2010. július 31., szombat

Anyukám májpuffancsa

Gyerekkoromban nagyon finnyás voltam. Általános iskolába be is hívták anyukámat, hogy: "Mi az hogy a gyerek még a rántott húst sem eszi meg?" Anyu erre csak annyi tudott mondani: "Otthon sem eszi." Talán volt 10 féle étel, amit megettem és ezt kellett cserélgetni. Szerencsére ezen már túl vagyunk és szinte mindent meg eszek (kivéve jó pár zöldséget...).
A májjal is így volt ez régen. Egyetlen egy elkészítési módon ettem meg, és az ez:


Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj (leturmixolva, vagy kés lapjával szétnyomkodva), 1 vöröshagyma (apróra vágva), 3-4 kiskanál fokhagymapüré, majoranna (egyéb zöldfűszer ízlés szerint), bors, só, 2 tojássárgája, 2 tojásfehérje (habbá verve), 6-7 evkanál zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A májat, a fokhagymát, hagymát, zsemlemorzsát, tojássárgáját összekeverjük, ízesítjük borssal, sóval, zöldfűszerekkel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét és állni hagyjuk, letakarva hűtőben, 20-30 percig.
2. Egy edényben olajat melegítünk. Ha elég forró kanál segítségével, beleadagoljuk a májat és kisütjük. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...