2010. július 23., péntek

Gombás-sonkás rizs

Imádom a rizst! Sajnos párom nem annyira, így a legtöbb ételhez kétféle köretet szoktunk készíteni: neki tésztát, nekem rizst (a krumpliban megegyezzünk). A rizottót viszont ő is szereti, de általában, ha hús levest készítünk 2 napnál tovább nem marad meg (párom nagyon leveses, én nem annyira). Amúgy sem nagyon szeretem csinálni, mert túl macerás számomra. Viszont ez az étel közel hasonlóan finom, de jóval egyszerűbb az elkészítése.


Hozzávalók: 1 kis doboz tejszín (300 ml), 300 ml rizs, kb. 300 ml víz, gomba (szeletelve), sonka (kisebb kockákra vágva), 2-3 újhagyma (zöldjével együtt karikára vágva), bors, só, petrezselyem, 1-2 kiskanál fokhagymapüré, olaj, reszelt sajt

Elkészítés:
1. Egy edénybe olajat öntünk, hozzáadjuk a rizst, a gombát, a sonkát, az újahgymát, a fokhagymapürét, majd jól átpirítjuk.
2. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, jól összekeverjük, majd a vizet (inkább kevesebbet öntsünk a megadott mennyiségnél és később pótoljuk, ha kell). Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk.
3. Letakrava, kis lángon főni hagyjuk. Időnként nézzünk rá, keverjük át, ha rizs nagyon kemény, adjunk hozzá még vizet. Ha a rizs puha, keverjünk hozzá egy kevés reszelt sajtot.
4. Tálalásnál a tetejére szójunk reszelt sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...