2010. július 19., hétfő

Mézes sült hagyma

Talán már említettem, hogy Angliában rettentően sok főző műsor látható a tv-ben. (Ennek talán az az egyik oka, hogy az angolok, nem nagyon szeretnek főzni. Inkább a gyors éttermekben megveszik a hamburgerüket, vagy a rántott csirkéjüket, esetleg a supermarketekben a kész ételeket, amiket aztán már csak mikro-ba kell tenni és már lehet is enni.)
A River Cottage egyik részében láttuk L-el ezt a receptet és rögtön meg tetszett. Sajnos, mire odajutotunk, hogy megcsináljuk már nem nagyon emlékeztünk a teljes elkészítésre... Összesen annyi maradt meg, hogy kell hozzá méz, hagyma és sütőben megsütjük...
Azóta sem találtam meg az eredeti receptet (pedig bőszen keresem), de végül ez a változat szokott nálunk az asztalra kerülni:


Hozzávalók: 3-4 nagyobb vöröshagyma (negyedekre vágva), 2-3 evőkanál méz, 1-2 evkanál mustár, 1 evőkanál chillipaszta, 1-2 evőkanál kínai ecet (vagy balzsamecet), bors, olaj

Elkészítés:
1. Egy edényben olajat melegítünk, beletesszük a hagymákat, kicsit átpirítjuk.
2. Meglocsoljuk mézzel, hozzáadjuk a chillipasztát, az ecetet, a mustárt, borsozzuk, majd az egészet addig főzzük, míg a hagyma megpuhul.

Tipp: mi általában füstölt sült hallal és rizzsel szoktuk enni, de a képen lazac saslikkal látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...