2010. július 20., kedd

Saslik Miju módra

De akár mondhatnánk azt is, hogy Brassói Miju módra.
A minap eléggé meleg volt és különösebben nem volt kedvünk nehéz ételt enni.
Tele voltunk finom, friss zöldségekkel, a tzatziki is már tegnap este óta pihent a hűtőben, hát gyorsan összeütöttem a könnyed vacsorát.


Hozzávalók: 1/2 kg hús (kisebb kockákra vágva), zsírszalonna (kockára vágva), 1 nagy vöröshagyma (kockákra vágva), 3-4 paradicsom (kockákra vágva), 1 kaliforniai paprika (kockákra vágva), 3-4 újhagyma (szeletelve, zöldjével együtt), 1/2 kígyóuborka (kockákra vágva), koriander, majoranna, mustámag, chillipor, 1-2 kiskanál fokhagymapüré, őrölt fekete bors, só, pirospaprika, főszerköméy, olaj,

Elkészítés:
1. Egy edénybe a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a fűszereket és jól átsütjük (ha a szalonna nem engedett elég zsírt, kevés olajat öntsünk alá). Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a vöröshagyma kockákat is.
2. Ha a hús elég puha, mehet bele a többi zöldség, nem kell sokáig főzni, hogy a paradicsom kemény maradjon.
3. Kockákra vágott sült burgonyával, ízlés szerint savanyúsággal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...