2011. május 26., csütörtök

Magyaros lasagne

Pár napja fedeztük fel, hogy a közeli boltban (egészen pontosan pont a házunkkal szemben van ez a bizonyos bolt) lehet kapni TV paprikát. Eddig akár merre jártunk sehol nem láttunk, éppen ezért nagyon megörültem neki. Így most TV paprika lázban égek és amilyen ételbe csak tudom belecsempészem ^-^
Ennek köszönhető ez az étel is. Vigyázat!!! Egyáltalán nem diétás!!! ^-^


Hozzávalók: 10-15 dkg zsírszalonna (kockára vágva), 30-35 dkg darált hús, néhány karika paprikás száraz kolbász, 1-2 fej vöröshagyma (apróra vágva), 1-2 kiskanál fokhagymapüré, 1-2 paradicsom (kockára vágva), 1-2 TV paprika (kockákra vágva), 3-4 evőkanál paradicsompüré, víz, bazsalikom, oreganó, só, bors, pirospaprika, lasagne tészta, parmezán sajt, reszelt sajt (itt leginkább chedar sajt kapható, ebből is a pirosat használtam - ami valójában erős narancssárga színű) 
Besamel szószhoz: vaj, tej, liszt,

Elkészítés:
1. A szalonnát a kolbásszal megsütjük. Hozzáadjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és hagyjuk, hogy jól megpuhuljanak. Megszórjuk kevés pirospaprikával, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst is és addig pirítjuk, míg megsül. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, fokhagymapürét, felöntjük kevés vízzel és fűszerezzük. Hagyjuk, hogy az egész kis lángon összeforrjon.
2. A besamel szószhoz a vajat egy másik edényben, kis lángon megolvasztjuk, majd kevés lisztet szórunk hozzá és csomómentesen elkeverjük. Majd felöntjük tejjel (nem jéghideggel!), megszórjuk parmezán sajttal, és tovább keverjük, de ne túl sokáig, mert a mártás nagyon besűrűsödik és nem lesz folyékony.
3. Ha mindkét szószunk elkészült, egy tepsi aljára rakunk egy kevés paradicsomszószt, majd lefedjük tésztával, újra paradicsomszószt teszünk rá és addig folytatjuk, míg a szósz tart. Tetején paradicsom szósz legyen. Erre tesszük a besamel mártást és sütőben, nagy lángon 25-30 percig sütjük (villával nézzük meg, hogy a tészta megpuhult-e). Tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...