2011. május 11., szerda

Tejszínes-kukoricás sonkakockák

Nálunk szintén egy klasszikusnak számító étel receptjét írom most le. Mint már említettem, párom imádja a tésztát, de ez az étel még az előtte lévő időkből származik.


Hozzávalók: 15-20 dkg sonka (kisebb kockákra vágva), ½ doboz kukoricakonzerv, 1-2 vöröshagyma (apróra vágva), 1-2 teáskanál fokhagymapüré, 10-15 db olivabogyó (karikákra vágva), 1-2 szelet bacon szalonna (kockákra vágva), 1 doboz főzőtejszín, bors, petrezselyem, olivaolaj, esetleg kevés liszt vagy víz, reszelt sajt,

Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonka-, bacon kockákat és jól átsütjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a lecsepegtetett kukoricát, olivabogyót, majd ízesítjük borssal, petrezselyemmel.
2. Ha a szósz nagyon híg, kevés liszttel dúsíthatjuk, ha túl sűrű öntsünk hozzá kevés vizet.
3. Penne tésztával, tetején reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp: sonka helyett, bármilyen más hússal is készíthetjük, tejszín helyett pedig készítettem már creme fraiche-el is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...