2011. június 24., péntek

Kukoricás-krémes csirke

Itt van újra a nyár! Bár nálunk eddig folyamatosan szakad az eső, vagy erősen fúj a szél, vagy egyszerre mindkettő, de valahogy még is a könnyű ételeket kívánom.
Tegnap úgy volt párom főz. Huh... nem kell megint gondolkoznom, hogy mi legyen a vacsi ^-^ Végül 5 után mégis telefonált, hogy sokáig fog dolgozni. Még sem várhatom el, hogy haza jön fáradtan, későn és még süssön is nekem!? (Férfi ^-^ Jobban kedveli a sütést, mert azt hiszi, hogy ha mindent beledobál egy tepsibe és a sütőbe rakja, hamarabb végez ^-^)
Már nem volt sok idő gondolkozni és a hűtő is eléggé kongott az ürességtől, így készült ez a gyors és egyszerű vacsora.


Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell filé (vékony csíkokra szeletelve), 6-7 újhagyma (zöldjével együtt karikázva), 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 doboz sajtkrém, 1-2 teáskanál fokhagymapüré, olaj, bors, petrezselyem, majoránna, bazsalikom, oregano, kevés víz vagy tej,

Elkészítés: 
1. Kevés olajon a fűszerekkel és a fokhagymával megpirítjuk a csirkét, majd hozzáadjuk a hagymát, a sajtkrémet és felöntjük kevés tejjel, vagy vízzel, hogy a szósz még sűrű maradjon (amit mi vettünk sajtkrém nagyon kemény és kicsit száraz is volt, ezért volt erre szükség).
2. Hozzáadjuk a kukoricát és jól összefőzzük az egészet.
3. Főtt tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...