2011. június 4., szombat

Salsa és tejfölös szósz

És persze hogyan is ehetnénk a tortillánkkal, ha nincs hozzá finom csípős és hideg szószunk?
Természetesen ezek a szószok akár chipshez és egyéb finomságok mártogatására is megfelelnek, egy-egy baráti összejövetel alkalmával.


Salsa szósz
Hozzávalók: 4 evőkanál paradicsompüré (vagy igazi paradicsom, ekkor a víz elhagyható, de nekem most csak 1 db paradicsomom volt itthon, az pedig felszeletelve a húshoz raktam), 8 evőkanál víz, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1-2 fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál fokhagymapüré, chillipor, őrölt koriander mag, fekete bors, őrölt rozmaring, 2-3 teáskanál citrom-, vagy lime lé,

Elkészítés:
1. Mindent pakoljunk bele a robotgépbe (vagy kézi mixerrel is csinálhatjuk) és pár percig dolgozzuk össze.
2. Tálalásig, lefedve hagyjuk hűtőben állni.

Tejfölös szósz
Hozzávalók: 1 doboz tejföl, 1-2 teáskanál fokhagymapüré, snidling hagyma (apróra vágva), őrölt fekete bors

Elkészítés:
1. Keverjük el a tejfölt a fokhagymával és a snidlinggel és hagyjuk tálalásig hűtőben állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...