2011. június 17., péntek

Spagetti tejszínes-rákkal

Ezt a receptet itt Angliában fejlesztettük ki. Otthon soha nem vettünk koktélrákot. Eléggé válogatós vagyok és mivel ezzel a tulajdonságommal tisztában is vagyok, az olyan dolgokkal, amik nem tetszenek valamiért nagyon óvatosan bánok. Inkább azt szoktam mondani, hogy ne vegyük meg, csak ha párom hajlandó megkóstolni, vagy ha Ő már ismeri és szereti. De ezzel úgy voltunk csak nem lehet rossz. A halakat is szeretjük, biztos hasonló. Meg is vettünk egy zacskónyit első alkalommal, aztán tároltuk a mélyhűtőben és gondolkoztunk: De hogy csináljuk meg? Végül is ez lett belőle...


Hozzávalók: 1/2 csomag spagetti, esetleg penne tészta (kifőzve), 20-25 dkg koktél rák, 1-2 kiskanál fokhagymapüré, 1 doboz főzőtejszín, bors, újhagyma vagy snidling (zöldjével együtt felkarikázva), olaj, 1-2 evőkanál liszt, reszelt sajt, esetleg tej vagy víz

Elkészítés:
1. A rákot kevés olajon megpirítjuk (nem kell sokáig, mert nagyon gyorsan megkeményedik), a borssal és a fokhagymával.
2. Lisztet szórunk rá, simára keverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a petrezselymet, újhagymát és jól összeforraljuk. (Ha nagyon híg a szósz, liszttel tovább sűríthetjük, ha nagyon sűrű vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.)
3. Tálalásnál a tészta tetejére öntjük a szószt és reszelt sajttal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...