2011. június 4., szombat

Mexikói fűszerezésű csirkecsíkok

Legutóbbi vásárlásunk alkalmával vettünk saláta keveréket, ugyanis a mélyhűtőben még mindig ott pihen egy adag lazac, a sütésre várva. Gondoltam remek lesz salátával... Közben el telt pár nap és még mindig nem került szegényre sor, de viszont nem szerettem volna, ha megromlik a saláta. Így összeütöttem egy "könnyű" tortilla vacsorát.
A tésztát is házilag készítettem, de azt nem adnám tovább, mert a végeredmény sokkal inkább a pakisztánok chupatijára emlékeztet, viszont a többivel megvoltunk elégedve ^-^


És ez lett a végeredmény

Hozzávalók: ½ kg csirkemellfilé (nagyon vékony csíkokra vágva), chillipor, őrölt rozmaring, őrölt koriander mag, gyömbér, őrölt kömény, őrölt mustár mag, fokhagyma, cayenne bors, fekete bors, kurkuma, olaj

Elkészítés:
1. Kevés olajat öntünk egy tálba, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket és jól elkeverjük.
2. Beletesszük a csirkecsíkokat és jól átkeverjük, majd letakarjuk az edényt és min.20 percig a hűtőben hagyjuk állni.
3. Egy serpenyőben olajat melegítünk és jól átsütjük benne a csirkét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...