A lényeg, hogy ne spóroljunk vele! Legyen csak minél több belőle.
Hozzávalók: 3-4 evőkanál paradicsompüré, 3-4 teáskanál fokhagymapüré, 1 vöröshagyma (apróra vágva), chillipor, bazsalikom, oreganó, majoranna, bors, olívaolaj, víz, esetleg cukor
Elkészítés:
1. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és megpirítjuk rajta a hagymát (bevallom ez az a lépés, amit én mindig kihagyok, ugyanis a feltét között mindig van hagyma), hozzáadjuk a paradicsompürét és a fokhagymapürét, majd kevés vízzel felengedjük és összefőzzük.
2. Ízlés szerint chilliporral, bazsalikommal, oregánóval, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha a szósz nagyon savanyú, kevés cukorral ízesíthetjük.
Tipp: én mindig a tészta legszélére is kenek a szószból. 1., nem szárad meg a széle annyira, 2., így biztos, hogy az is elfogy és nem a kukában végzi ^-^
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése