Hozzávalók: 2 doboz tonhal konzerv, 4-5 db paradicsom (felkockázva), 2-3 evőkanál paradicsompüré, 10-15 db fokhagymával töltött olívabogyó (lehet sima is, felkarikázva), 1-2 kiskanál fokhagymapüré, 1 vöröshagyma (apróra vágva), bors, bazsalikom, oregano, majoránna, olaj, esetleg kevés víz,
Elkészítés:
1. A tonhal levén és egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk az olívabogyót és 1 percig tovább pirítjuk.
2. Rádobjuk a tonhalat, fűszerezzük és 1-2 percig átforgatjuk a hagymával. Hozzáadjuk a fokhagyma- és paradicsompürét, a paradicsomokat, jól átkeverjük, hogy mindenhol érje a halat, majd kevés olívabogyólével felöntjük és addig főzzük, míg a paradicsom megpuhul és levet enged (ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vizet).
3. Az egészet összeforraljuk, majd bármilyen főtt tésztával kínáljuk, tetejére szórhatunk reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése