2010. április 2., péntek

Csípős, szezámmagos, mázas csirke

Szeretem az édes és a csípős ízek keverékét. Ez az étel szintén a kedvenceim közé tartozik. Remekül készíthető csirkemellből, de akár szárnyból vagy combból is.


Hozzávalók: 1 pár csirkemell filé (nagyobb kockákra vágva), 10 evőkanál kukoricaliszt, 20 evőkanál víz, 1 tojás, sütőpor, bő olaj a sütéshez, 2 evőkanál sötét szójaszósz, 5 evőkanál méz, 1 evőkanál ketchup, 1/2-1 teáskanál chilli püré (vagy Erős Pista), szezámmag, só, fehér bors

Elkészítés:
1. Egy edényben a lisztet, tojást, vízet és egy csipetnyi sütőport jól összekeverünk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sötét szójaszószt és megforgatjuk benne a hús darabokat. Az edényt letakarjuk és hűtőben pihentetjük sütésig.
2. Addig egy serpenyőben a mézet, ketchup-öt, chilli pürét összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a szezámmagot.
3. Egy nagyobb edényben bő olajat melegítünk, ebben sütjük ki a húskockákat, vigyázzva, mert a darabok könnyen összeragadnak. Papírtörlőre szedjük a kész húst, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön, majd az egészet beleforgatjuk a mézes szószba.
4. Sült tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...