2010. április 7., szerda

Rakott csike bolognai módra

Páromnak (L-nek) köszönhetően (na meg a paradicsom és sajt imádatomnak), a speciális étlapunkon nem csak ázsiai ételek szerepelnek.
L-ről annyit kell tudni, hogy munkás évei kezdetén étteremben szolgált fel és egy véletlennek köszönhetően került az étterem tűzhelye mögé. Bár azóta hatalmasat változott a munkaköre, még mindig szeret sütni-főzni. Szeretem a főztjeit és főként a kísérletező kedvét. Ez az egyik nagy kedvencünk:



Hozzávalók: 1 pár csirkemell filé, 1 vöröshagyma (apróra vágva), 2 teáskanál fokhagymapüré, 3-4 evőkanál paradicsompüré, 1-2 csésze víz, olaj, bazsalikom, oregánó, bors, 1 kis doboz sajtkrém, 1 csomag penne tészta (kifőzve), reszelt sajt

Elkészítés:
1. A hagymát kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük bazsalikommal, oregánóval és pirítsuk össze pár perc alatt, majd öntsük fel vízzel és forraljuk tovább. Keverjük hozzá a sajtkrémet és főzzük össze az egészet. (Nyugodtan használhatunk ízesített sajtkrémet is, mi például a snidlingeset szeretjük.)
2. A pennét terítsük szét egy hőálló tálban vagy tepsiben, öntsük rá a szósz felét és keverjük át.
3. A csirkét vágjuk ketté, hogy minnél vékonyabb legyen így könnyebben átsül majd. Helyezzük a tészta tetejére, majd öntsük rá a maradék szószt.
4. Közepes hőfokon sütőben 15-20 percig süssük, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és tegyük még pár percre vissza a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...