2010. április 1., csütörtök

Sült csirke kígyóbabbal


Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 5 perc (plusz 20 perc pácolás)

Hozzávalók (2 főre): 250 g bőr nélküli csirkeszárny (darabolva), 1 teáskanál rizsbor vagy száraz sherry, 1 teáskanál sötét szójaszósz, kukoricaliszt, 2 evőkanál földimogyoró olaj, 1 gerezd fokhagyma (zúzott), 1 csomag száraz kínai gomba (20 percre forró vízbe áztatva, majd megszárítva, szeletelve), 100 g kígyóbab vagy francia bab, 50 g pirított kesudió, 25 ml forró csirke leves, 1 teáskanál világos szójaszósz, szezámolaj, fehér bors, párolt jázmin rizs a tálaláshoz

Elkészítés:
1. Keverjük össze rizsbort vagy sherry-t a sötét szójaszósszal és pácoljuk benne a csirkét 15-20 percig.
2. Csak közvetlenül a sütés előtt forgassuk meg a csikékat a kukoricalisztben. Melegítsük a wokot és öntsük bele a mogyoróolajat. Mikor az olaj elég foró, adjuk hozzá fokhagymát, gombát és pirítsuk pár percig, majd tegyük bele a csirkét és süssük pár percig, míg kissé barna nem lesz.
3. Adjuk hozzá a babot, pirítsuk 2 percig, míg puhul majd a kesudiót is.
4. Öntsük hozzá a levest és ízesítsük a világos szójaszósszal, szezámolajjal és fehér borssal.
Jázmin rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...