2010. április 13., kedd

Vietnámi, vagy alap mártogatós szósz

Ha már kész a tavaszi tekercsünk, miért ne csináljunk hozzá, egy finom, édeskés-savanykás, kissé csípős szószt? Mártogatós szószból szintén nagyon sok féle létezik, de ez tényleg egy alap szósz és nagyon közkedvelt. Hogy miért? Mert tényleg nagyon finom! ^-^


Hozzávalók (kb. 1-2 személyre): 4 evőkanál víz, 4 evőkanál rizsecet vagy citromlé, 4 evőkanál cukor, 6 evőkanál oyster szósz, fokhagyma, chilli

Elkészítés:
1. Egy edényben olvasszuk fel a cukrot, a vízzel és az ecettel.
2. Ha a cukor felolvadt adjuk hozzá az oyster szószt, ízesítsük fokhagymával és chilli-vel.
3. Hűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...