2010. április 28., szerda

Erős-savanyú leves

Hideg, téli napokon, nincs is jobb, mint leülni a kanapéra a kandalló elé, betakarózni és egy nagy tál meleg, sűrű levest szürcsölni. Ez a leves a kedvenceim közé tartozik (klasszikus, de a másik kedvencem is az - babgulyás ^-^). Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, pláne ha van egy kis maradék, főtt vagy sült húsunk, még jobban lerövidül a főzési idő.


Hozzávalók (2 liter leveshez): 1/2 kg csirkehús (kisebb kockákra vágva), 2 sárgarépa (kisebb kockákra vágva), kínai gomba (szeletelve), bambuszrügy (ízlés szerint, szeletelve), 1 újhagyma (szeletelve), 2 tojás (felverve), 1 evőkanál gyömbérpüré, 1 evőkanál chilli paszta, 1 evőkanál fokhagymapaszta, 2 evőkanál kínai vagy balzsamecet, 8 evőkanál kukoricaliszt 24 evőkanál vízben elkeverve, fehér bors, 2-2 evőkanál világos és sötét szójaszósz, leves tészta, koriander

Elkészítés:
1. Egy lábasban felteszük a vizet forrni (nem kell, hogy zubogjon, csak gyöngyözzön), majd hozzáadjuk a húst, sárgarépát, bambuszrügyet, gombát, borsozzuk, majd közepes lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul.
2. Egy serpenyőben olajat melegítünk és a fokhagyma-, chilli- és a gyömbérpürét összepirítjuk.
3. Ha a hús megfőtt, adjuk hozzá a felvert tojást, lassan csurgatva, miközben a levest folyamatosan keverjük, hogy szép vékony csíkokban süljön a levesbe. Keverjük hozzá a vízben elkevert kukoricalisztet.
4. Ezután keverjük hozzá a chillis, fokhagymás, gyömbéres olajat, ízesítsük ecettel, világos és sötét szójaszósszal és főzzük még pár percig.
5. Friss korianderrel, újhagymával megszórva és tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...