2010. április 6., kedd

Májjal töltött gomba

Nos tegnap úgy alakult, hogy vásárlás közben találtunk szép, nagy gombát olcsón. Természetesen rögtön lecsaptunk rá. Gondolkozni sem kellett sokáig mi legyen belőle, pont előtte vettünk májat. Mindenadott hozzá úgyhogy ez lett belőle:


Hozzávalók: 1/2 kg máj, 3-4 evőkanál mustár, 3-4 evőkanál ketchup, 1 vöröshagyma (apróra vágva), majoranna, bors, kevés reszelt sajt, 1 paradicsom, nagy tölteni való gomba (ízlés szerint, előtte vízben kifűzzük), olaj

Elkészítés:
1. A májat a kés lapjával szétnyomkodjuk (vagy robotgéppel pépesítjük).
2. Egy edényben olajat melegítünk, majd megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük majorannával, borssal, hozzáadjuk a mustárt és a ketchup-öt, majd összepirítjuk az egészet.
3. Ha elkészült, beletöltjük a gombába, tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben pár perc alatt összesütjük, hogy a sajt szépen megolvadjon rajta.
Tipp: ezt a tölteléket használtam már burgonyához, paradicsomhoz és kaliforniai paprikához is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...