2010. április 1., csütörtök

Sütőben sült, mézes, sárga babos disznó


Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 20 perc (plusz 20 perc pácolás)

Hozzávalók (2 főre): 350 g disznóhús, 1 evőkanál földimogyoró olaj, 2 gerezd fokhagyma (zúzott), 1 közepes piros chilli paprika (szeletelve), 200 g pak choy (szára és levele különszedve), só, 1 újhagyma (szeletelve), édesburgonyás jázmin rizs a tálaláshoz
A pácoláshoz: 3 gerezd fokhagyma (zúzott), 1 evőkanál gyömbér, 2 evőkanál sárga babszósz, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál világos szójaszósz, 2 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry, 1/2 teáskanál sötét szójaszósz, 2 eőkanál földimogyoró oalj, 1 teáskanál barna cukor

Elkészítés:
1. Tegyük a pácoláshoz szükséges anyagokat egy tálba és keverjük össze. Tegyük bele a disznóhúst, takajuk le hagyjuk hűtőben állni legalább 20 percig. A sütőt melegítsük elő (200 °C).
2. Melegítsünk egy serpenyőt és a hús minden oldalát 2 percig süssük, hogy kívülről egy ropogós kérget kapjon, belül pedig szaftos maradjon.
3. A húst tepsibe helyezzük és 12 percig sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből 10 percig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük. Közben a serpenyőben öntjük a maradék páclét és felforraljuk.
4. Melegítsünk wokot, öntsük bele a mogyoróolajat. Mikor elég meleg adjuk hozzá a fokhagymát és a chillit, majd süssük pár percig. Adjuk hozzá a pak choy szárát és főzzük tovább 1 percig, hogy puhuljon, majd öntsünk hozzá egy kevés vizet. Tegyük bele a pak choy leveleket, sózzuk és kicsit főzzük még.
5. Tálalásnál helyezzük egy tálra a pak choy-t. Tegyük vissza a húst a meleg páclébe és az egészet öntsük a pak choy-ra. Tetejét szeletelt újhagymával szórjuk meg.

Ching tippje:
Ezt a pácot használhatjuk csirkecombhoz, szárnyhoz vagy nyáron kerti sütéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...