Tudom, tudom... Minek szenvedjen vele az ember, ha már lehet kész tésztát kapni a boltokban és (valószínűleg) nagyon finomak is (ezt sajnos nem tudom igazolni, mert még soha nem vettem)?
Nos az indokom egyszerű: (csak úgy mint a pizzánál) nagyon könnyű elkészíteni és nem is értem miért kérnek annyi pénzt érte!
Hozzávalók: 2 bögre liszt, 2 bögre víz, olaj, só (ebből a mennyiségből kb. 18-20 db 18 cm-es lapokat kapunk)
Elkészítés:
1. Egy edényben összekeverjük a hozzávalókat.
2. Serpenyőt melegítünk, kevés olajat öntünk bele és a palacsintához hasonlóan kisütjük, kicsit hadjuk a tésztát sületlenül, ne szárítsuk nagyon ki. Igyekezzünk minnél vékonyabb lapokat sütni, kevés tésztát tegyünk a serpenyőbe.
3. Azonnal tölthető vagy hűtőszekrényben tárolandó.
Tipp: a serpenyőt minden sütés előtt kenjük be olajjal. A tésztát sűrűn keverjük át, mert a liszt könnyen leüllepedik a víz aljára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése